Tablet player piano
Automatisering van piano’s
Net zoals oude pianola’s kunnen ook hedendaagse instrumenten beschikken over een systeem waarmee ze « als vanzelf » kunnen spelen. Door de introductie van de elektronica zijn nu veel meer mogelijkheden beschikbaar. In de jaren zeventig was al mogelijk een piano uit te rusten met de Marantz Pianocorder, een systeem gestuurd door gecodeerde cassettes. Wij hebben meerdere van dergelijke systemen in piano’s ingebouwd. Met het invoeren van de diskette en de CD kwamen er meer uitgebreide systemen op de markt, zoals bijvoorbeeld QRS Pianomation, Pianodisc, Disklavier, ... Momenteel is de controle van deze instrumenten is vooral door de tablet (iPad, Android, ...).
« The Must «
Ook het beschikbare repertoire is enorm, in verschillende muziekgenres. Het systeem kan vanuit een externe (sequencer, computer, DVD-speler, ...) of vanuit een interne bron (geheugen, CD-lezer, Compact Flash kaart) MIDI-bestanden afspelen. Er bestaan miljoenen MIDI-bestanden in alle mogelijke genres (klassiek, ragtime, variété, jazz, pop,...) Dit systeem kan ook speciale CD’s of DVD’s afspelen met orkestraties of zangers, dit gebeurt dan door verbinding te maken met een extern toestel. Op dit moment, dit alles wordt meestal op afstand gecontroleerd door tablet (iPad, Android). Meerdere functies bestaan in de data reader. We werken samen met twee fabrikanten van deze systemen: QRS : www.qrsmusic.com Zie Pianomation III PIANODISC : www.pianodisc.com Voir Prodigy HD IQ Airport. Uiteraard staan wij ter beschikking voor verdere informatie of een demonstratie. Wij kunnen u deze systemen aanbieden tegen zeer concurrerende prijzen die meestal te vinden op de markt.
Volgende opties zijn mogelijk : - de piano alleen laten spelen, met alle nuances en mogelijkheden van een echte pianist, het volume kan aangepast worden - een orkest de piano laten begeleiden door middel van een audio-uitgang - de piano beroemde artiesten zoals Céline Dion, Elton John, Abba, Aznavour, Alicia Keys... laten begeleiden - de piano kan uw karaoke-avond opluisteren, de tekst wordt dan gesynchroniseerd afgespeeld op uw televisie - uw eigen opname weergeven : de piano registreert en speelt af wat u net zelf gespeeld heeft - de piano een opname van een orkest of een zanger laten begeleiden De mogelijkheden zijn dus quasi onbegrensd.
Deze systemen kunnen wij in uw bestaande piano of vleugel inbouwen, of wij kunnen u een nieuwe piano leveren waar dit systeem inzit. Alle muziekstijlen zijn mogelijk, het beschikbare repertoire is bijna onbeperkt. Ook voor ambiancemuziek in restaurants of tijdens feesten of om rustig naar klassieke pianomuziek en jazz te luisteren is dit systeem geschikt. Ook voor de pianolessen komt het van pas, het systeem speelt na wat de leraar voorspeelde of reproduceert de oefeningen van de leerling (optie)